Forum IT

Forum IT

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 22.01.2026 - 11:15:17
Страницы:  1  

Магній для спортивного відновлення

АвторСообщение

iriiiiiiin

Помощник

Статистика:

Привіт! Займаюсь у залі вже півроку, помітив що відновлення після тренувань йде важко. М'язи болять довго, відчуваю себе розбитим. Тренер сказав, що можливо не вистачає магнію. Хто стикався з такою проблемою? Як магній може допомогти і в якій формі його краще приймати?

Сообщение # 1 02.01.26 - 11:23:43
RE: Магній для спортивного відновлення

Тесса

Помощник

Статистика:

Так, магній дійсно дуже важливий для тих, хто тренується. Він бере участь у сотнях процесів в організмі, включаючи м'язове відновлення, енергетичний обмін та нормалізацію сну. При навантаженнях його витрати збільшуються, плюс він виходить з потом. Форма магнію критично важлива - найкраще засвоюються органічні форми, такі як цитрат, малат, бісгліцинат або треонат. Оксид магнію, який часто зустрічається в дешевих препаратах, засвоюється погано і може викликати розлад шлунку. Дозування зазвичай 300-400 мг елементарного магнію на день, краще ділити на два прийоми. Вечірній прийом допоможе з відновленням та покращить якість сну.

Сообщение # 2 02.01.26 - 11:56:02

Sinuora

Помощник

Статистика:

Підтверджую, магній змінює все. Я сам коли почав регулярно його приймати, відчув покращення буквально за тиждень. Судоми в м'язах зникли, сон став глибшим, навіть настрій стабілізувався. Для спортсменів це один з ключових елементів. Я пробував різні форми і найкраще мені підійшов бісгліцинат - засвоюється відмінно і не дає жодних побічних ефектів з боку кишечника. Зараз беру постійно курсами по 2-3 місяці. Якісні варіанти магнію можна знайти тут https://sporting.ua/ua/kategoriya-sportivnoe-pitanie/vitamini-i-minerali/, там є і окремі форми, і комплекси де магній поєднаний з іншими мінералами. Рекомендую також звернути увагу на цинк, він теж важливий для відновлення і часто йде в парі з магнієм.

Сообщение # 3 02.01.26 - 12:34:22
Дорогая моя столица. История про штрафстоянки. : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Made possible by: ElkArte 0.9.9